Voorverkoop van mijn Essaybundel ‘Mijmeren Overzee’ is gestart

Eind november 2011 komt mijn essaybundel ‘Mijmeren Overzee’ bij Eburon uit. U kunt een pocketuitgave bestellen voor 15 euro en een Ebook voor 2,95 euro.

Bismarck zei ooit: ‘het mooiste is natuurlijk om zelf macht uit te oefenen maar als dat niet mogelijk is kan men er altijd nog over schrijven’. Met dat troostrijke advies schreef Arend Jan
Boekestijn nadat hij de Tweede Kamer verliet in november 2009 een reeks essays en columns. Deze bundel bevat actuele en eerder gepubliceerde artikelen over de wereld om ons heen, gethematiseerd naar land en onderwerp.
Vele vraagstukken komen aan bod. Kan een monetaire unie economische divergentie overleven? Wat zullen de gevolgen zijn van het machtsverval van de VS en Europa en de opkomst van China en India? Hoe komt het dat de Arabische omwentelingen de lente oversloegen en pardoes in de winter belandde? De bundel bevat daarnaast een aantal kritische artikelen over de Euro die twee decennia geleden zijn geschreven.
In deze bundel zitten natuurlijk ook een aantal ‘Boekestijntjes’ verstopt. Zo wordt de Britse voorliefde voor het vulgaire historisch verklaard, komt het erudiete populisme van de Teaparty aan bod, passeert de Chinese politieke archeologie in Afrika de revue, en wordt genadeloos blootgelegd dat de criticasters van Sarrazin niet eens de moeite hebben genomen zijn boek te lezen. Ook liefhebbers van Franse politieke schandalen kunnen hun hart ophalen.
De bundel sluit af met een Young Person’s Guide to Parliament voor iedereen die geplaagd wordt door politieke ambities.

Hier kunt U de Inhoudsopgave en de Inleiding in een pdf file downloaden  Preview Mijmeren Overzee

Eind November 2011,dus vlak voor Sinterklaas komt mijn essaybundel Mijmeren Overzee uit. U kunt die bundel zowel als pocket (15 euro) en als Ebook (2,95 euro) kopen.

U kunt het boek hier alvast reserveren:  EBURON

Er is een filmpje gemaakt van een van de essays uit de bundel: The Rude Briton

Leave a Reply