Brief van Bijlo aan Boekestijn 5 juni 2010

Hee Arend Jan,


Pardon, ik heb me niet nauwkeurig genoeg uitgedrukt. Met “Niet ingaan” bedoelde ik niet “negeren” neenee, zeker niet, ik bedoelde: niet gaan ouwehoeren over vrijheid van meningsuiting en dat deze organisatie gerechtigd is dat te zeggen. De rest van mijn brief ademt die toon, dat bedoel ik met te schrijven dat we van de kracht van onze eigen rechtstaat moeten uitgaan.
Overigens, we moeten dat fundamentalisme niet overschatten, maar dat zei ik al. Angst is nooit een goede raadgever, weer een tegeltje, maar het is wel waar. Het zijn nare mensen, fundamentalisten, die niet veel goeds in de zin hebben, en ik vind dat die Hizb-ut Tahrir (het klinkt als een gerecht, vind je niet, met munt, dadels en lamsvlees) best verboden kan worden. Wat zullen we nou krijgen, een Islamitische staat, met Amsterdamabad als hoofdstad zeker. Over mijn lijk.
Ik ben niet bang voor olie op het vuur, beter op het vuur dan in de Golf van Mexico.
Goed, even iets lichters. ChristenUnie verslikt zich weer eens in homo’s. Er staat een homo op de lijst, op nummer 41 weliswaar, maar toch, CU’s eigen Geer, maar Geer had, zei Rouvoet, niet op de lijst gestaan als hij een relatie had gehad. Merkwaardig, de Minister van Jeugd en Gezin is tegen relaties. Geer moet zijn heil zeker zoeken in de Dark Room Met Den Bijbel? Dat zal dan wel een braillebijbel moeten zijn, want in het donker is Gods Woord anders niet te lezen.
Nee, dat mag ook niet, Geer moet afzien van seks. Ook sneu, ben je uit de kast gekomen, sta je daar, met je deel dat niet mag functioneren.
Misschien was Adam ook wel homo, maar ze hadden in het paradijs nog geen kast. Mocht iemand zich aan deze uitlating storen, het staat u vrij om een rechtszaak aan te spannen.
Ik zie hier, in dit CU-worstelen met het homodom toch ook wel weer iets fundamentalistisch, Rouvoet sloeg ooit grammofoonplaten kapot omdat hij dacht dat God ze niet aanstond, hij kende Zijn muzieksmaak. Het ging om platen van de popgroep Queen als ik me het goed herinner.
Nee, verbieden van de ChristenUnie zou wat ver gaan, er zijn grenzen.
Intussen verschuiven we volgens de net gepubliceerde Politieke Barometer weer iets naar Links. Langzaam wordt het volk weer wat wijzer, nu het gejuich over de desastreuze VVD-plannen met het land een beetje is verstomd. Vadertje Cohen heroverweegt het rookverbod in kleine cafés, hij wil de zwevende roker aan zich binden. Dat lukt hem aardig, het legt hem geen windeieren, twee zetels erbij. Maar, pas op, peilingen zijn maar dagkoersen, en die kunnen, hebben de recente ontwikkelingen op de beurs ons geleerd, heel wisselend zijn. De VVD rekent zich nu rijk, iets wat zij Links altijd verwijt, maar er kan nog veel gebeuren.
Overigens, het aanvankelijk door ons voorspelde moddergooien en de journalistieke vuilnisgraverij valt best mee, vind je niet? Ik hoorde ergens dat Wilders een verhouding heeft met Fleur Agema, en dat dat hem enigszins gekalmeerd heeft, mild heeft gemaakt. Als dat zo is dan zeg ik: Leve die mooie lieve warme liefde!
O, overigens, over Wilders gesproken: We hadden het over zaken die strijdig zijn met onze rechtsorde, maar als Wilders betoogt dat er een immigratiestop moet komen uit moslimlanden, is dat volgens mij ook wel degelijk tegen onze rechtsorde. Waarom hoor ik jouw held Rutte daar niet over?


Groet, Vincent.


PS ik ga vandaag in Utrecht waterfietsen met Femke, als er iets duurzaam is dan is het dat wel.

Leave a Reply